Miksi blogisi on surkea – ja miten sitä voisi parantaa?

Internet on täynnä blogeja kaikenlaisista aihealueista. Blogeja kirjoittavat nuoret ja aikuiset, naiset ja miehetkin. Mikä on avain menestyvään blogiin? Sitä on vaikeata suoraan sanoa, sillä moni asia vaikuttaa kokonaisuuteen. Vain hyvin toimiva kokonaisuus tekee blogista huippusuositun.

Blogin suosioon vaikuttavat bloggaajan persoona, aihe-alue, avoimuus ja rehellisyys, käytetty blogialusta, yhteistyökumppanit jne.

Jos olet miettinyt, miksi oma blogisi ei menesty, voit tarkistaa joitakin helposti korjattavia asioita tämän listan avulla.

 1. Tarjoa hyödyllistä sisältöä
  Jos blogissasi julkaistaan sisältöä vain julkaisemisen ilosta, blogi tuskin menestyy. Tarjoa aina jotain, joka hyödyttää lukijoita. Kuten omia kokemuksia, vinkkejä, suosituksia, ohjeita jne.
 2. Selkeä ulkoasu helpottaa luettavuutta
  Huolehdi, että blogisi visuaalinen ilme tukee sisältöä. Fontti ei saa olla liian pieni eikä tausta liian tumma. Vaikka tekstisi olisi kirjoitettu helposti luettavaan muotoon, lukijat eivät jaksa keskittyä, jos fontti on epäselvä tai sivustolla on muuten liikaa ärsykkeitä.
 3. Ei liikaa mainoksia tai pop up -ikkunoita
  Ylimääräiset ärsykkeet vievät lukijan huomion pois itse sisällöstä. Vaikka sisältö olisi hyvää, silmille hyppivät ikkunat ja uutuusmainokset saattavat karkottaa runsaasti potentiaalisia lukijoita muualle.
 4. Painikkeet kuntoon
  Blogisi elää kommentoinneista ja sosiaaliseen mediaan suuntautuvista jaoista. Pidä siis huolta, että tykkää- ja jaa-napit ovat kunnossa blogissasi. Myös kommentointi kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi, sillä voit aina jälkikäteen itse siivota epäsoveliaat kommentit pois.
 5. Päivitä omakuvaasi ja infotekstejä.
  Päivitä itsestäsi kertovia infotekstejä säännöllisin väliajoin. Lukijat rakastavat kurkata kulisseihin ja lukea persoonasta blogin takana.

Jokaisessa blogissa on omat ominaispiirteensä. Yllä olevan listan lisäksi kannattaa kysyä palautetta lukijoilta. Palautteeseen kannattaa suhtautua avarakatseisesti, jotta voit oppia siitä ja parantaa blogiasi entisestään.