Parhaat sisältöideat Internetissä

Elämme varsinaisessa uutistulvassa nykyisin. Muistatteko, kun 2000-luvun alussa alettiin lanseerata uutistulva-termiä? Silloin ei tiedetty vielä mitään kehityksen nopeudesta eikä esimerkiksi osattu edes aavistaa sosiaalisen median merkitystä uutisten leviämisessä. Saamme valtavan määrän informaatiota pelkästään yhden päivän aikana, joten mediakriittisyyden on ollut pakko kehittyä. Joitakin osa-alueita on seurattava vain sivusilmällä, koska kapasiteettimme ja aikamme eivät mitenkään riitä jokaisen uutisvirran perusteelliseen seuraamiseen.

Uutistulvasta johtuen erityisesti Internetissä sisältöjen merkitys on kasvanut. Vain huippuunsa hiotut sisällöt menestyvät. Sisältöjen tulee tarjota lukijoille ja seuraajilleen jotain riittävän omintakeista, jotta mielenkiinto pysyy yllä bloggauksesta, kuvasta tai videosta toiseen.

Videot hyvä koukku

Yksi hyvä keino koukuttaa seuraajia, ovat videot. Videot ovat lyöneet itsensä läpi monestakin syystä. Vanha sanonta ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, voisi jatkua nykyisin seuraavasti: liikkuva kuva kertoo enemmän kuin kymmenentuhatta sanaa”. Videoissa ei tarvitse lukea, voit vain katsoa. Ne havainnollistavat monet asiat helpommin. Lisäksi videoissa esimerkiksi bloggaajien persoona, elämäntapa, sisustus tai vaatteet tulevat elävämmin esiin. Videot sopivat siis mihin aihealueeseen tahansa.

Listat ja omat kokemukset ovat hyviä sisältöjä

Omat kokemukset viehättävät lukijoita ja seuraajia. Brändiin tai julkkikseen on helpompaa samastua henkilökohtaisten kokemusten kautta. Omien kokemusten ei tarvitse olla positiivisia – tai ne voivat löytää ratkaisun aikaisempaan vastoinkäymiseen. Omat kokemukset ovat todellisia ja siksi uskottavia.

Omista kokemuksista tai muistakin ajatuksista voi laatia myös listoja. Listat tunnetusti helpottavat isojenkin kokonaisuuksien hahmottamista. Listoja on myös helppo ja nopea lukea, joten ne viehättävät lukijoita myös tätä kautta. Listat ovat havainnollisia ja ne saavat usein myös mukavasti huomiota jakojen muodossa sosiaalisissa medioissa. Listoja on helppo kommentoida ja ne herättävät mukavaa kommunikaatiota seuraajien kanssa.